Vet ni vad jag är så trött på….
Spaghetti och köttfärssås…
Det är en sån sak man verkligen äter ofta som barnfamilj, men lika ofta smakar den rätt lika. Min man är duktig på att experimentera med maten och prova nya saker, men när det kommer just till köttfärssås så är jag så sjukt tråkig.. Krossade tomater, lite kryddor och grädde. Klart!
Kollade in på kontot @smakar.se idag på instagram och blev så taggad att prova detta recept. Hur gott ser det inte ut?!
Vilket är ert bästa tips för en god köttfärssås?
Hej Natasha!
Vet du – min absoluta favorit köttfärssås har inte ens kött i sig 🙂 hittade den av en slump och tycker faktiskt den är godare än någon köttfärssås jag ätit innan!
http://www.dn.se/mat-dryck/recept/bolognese-pa-svarta-linser/
Kan verkligen rekommendera den (jag har gjort den på röda linser för det var vad vi hade hemma, och det går precis lika bra!)
Kram
Jag brukar göra en köttfärssås som tillochmed slår min pojkväns mammas köttfärssås ”JAG ÄLSKAR DIN KÖTTFÄRSSÅS, mycket godare än mammas!”
Köttfärs lagom mängd
Gul lök beroende på smak och tycke
Bacon
Rödvin
Vitlök
Timjan
Lagerblad
Grönsaksbuljon
Soja
Tomatpure
Krossade tomater
Salt och peppar och ev. lite chili (chilin kan bytas ut mot sambal oelek eller tas bort helt).
En riktig bolognese innehåller faktiskt stekt bacon, om man ska göra den a’la Italia!
Fräs bacon tills det blir knapert, i med gul lök och stek den gyllenbrun. När detta är gjort kan du ringla i ca 0,5 dl rödvid/matlagningsvis låt det reduceras(ångas bort). Pressa vitlök och stek mycket snabbt, typ 30 sekunder. Tomatpuren pressas i samtidigt som köttfärsen läggs i pannan. Stek köttfärsen på hög värme för att få bort eventuell vätska, färsen ska steka inte koka.
Häll i lite chili och i med krossade tomater, lagerblad och timjan. Här kan man hälla i lite soja och kasta i grönsaksbuljongen.
Låt småputtra och häll i vatten om det kokar bort förmycket vätska.
Börja koka pastavattnet nu och inte tidigare än så, köttfärssås blir godare ju längre den kokar 🙂
Servera med fetaost istället för parmeran.
SÅDÄR! En upphottad köttfärssås 🙂