Änglamamma & mamma

Inlindad kyckling m. Soltorkade tomater

Dagens middag blev

Inlindad kycklingfile i bacon med en fyllning av soltorkade tomater, philadelfia, dijonsenap och vitlök   med smörstekt blomkål, ris och en sås med smak av soltorkade tomater.

image

▪️blanda ihop en fyllning av 5 st soltorkade tomater tillsammans med en hel förpackning philadelfia ost. En tesked dijonsenap, en krossad vitlöksklyfta och salt/peppar & paprikakrydda

▪️skär upp filéerna med en ficka och fyll med fyllningen.

▪️linda in med bacon. Krydda ovansidan med salt, peppar, paprikakrydda för finare färg

▪️in i ugnen i 180 ° i ca 30 min i mitten av ugnen

image

▪️stek upp blomkål i rikligt med smör tills den får en gyllengul färg . Krydda valfritt.

image

▪️ valde att steka upp lite ”minipasta”   som jag hade i riset. Är egentligen till bulgur, men ville prova i ris och det blev jättegott. Stek upp i smör tills de blir lite bruna. Sätt sedan ner precis i slutet av när riset kokar när vattennivån börjar nå i nivå med riset.

image

▪️Koka upp riset

Såsen

▪️stek upp rikligt med smör tills den börjar bubbla. Låt det steka tillsammans med skurna soltorkade tomater och en halv grönsaksbuljong-tärning.

▪️häll i 2 dl grädde och 1dl mjölk och låt koka ihop i en lägre temperatur. Blanda i  1 matsked mjöl för att göra såsen tjockare.

Tillsätt salt, peppar, vitlökspulver och paprikakrydda och låt ligga och sjuda i några minuter i låg värme.

image

Viola!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats