Igår åt vi bbq-kyckling med parmesan, pasta och hemmagjord ratatouille.
På förfrågan delar jag recept.
Du behöver:
Kycklingfilé
BBQ sås
Parmesan
Pasta
Krossade tomater
Champinjoner
Vit kål
Zucchini
Röd lök
Börja med att starta ugnen på 175°.
Lägg kycklingfiléerna i en form och pensla på ett tjockt täcke med bbqsås. Riv över färsk parmesan och krydda med valfria kryddor. Jag använda salt, vitpeppar, svartpeppar och grillkrydda.
In i ugnen ca 30 min beroende på tjocklek.
Koka upp vatten till pastan.
Stek alla grönsaker i rikligt med smör.
1 zucchini, 1 rödlök, 1/5 vitkål, mycket champinjoner. Stek tills de fått en fin gyllene färg. Krydda med mycket gröna kryddor, timjan, rosmarin mm. Krydda även med salt, peppar och pressad vitlök. Ca två klyftor. Stek upp så allt hinner blandas och för sedan över en burk med krossade tomater. Ta gärna den som är smaksak med antingen chilla eller vitlök från lite roligare smak! Lägg i en halv tärning med grönsaksbuljong.
Låt puttra tills grönsakerna mjuknat och purén fått en fast form.
Klart att servera tillsammans med pastan!