Änglamamma & mamma

Astma/allergi

I helgen hade jag mina föräldrar här på besök och valde därför inte att skriva här i bloggen för att verkligen njuta av tiden med dom. Va hur trevligt som helst. Åt god mat och va ute vid fyren i Mölle, och sedan hem och kolla Mello.

image

image

image

I söndags va det en jobbig dag, dels för att det va 2 år sen Miltons begravningscermoni i kapellet på skogskyrkogården i Stockholm, men även en jobbig dag för det va dagen vi skulle lämna ifrån oss två väldigt älskade djur.

Vi har ju haft två katter och en hund hemma.  Colin har visat sig ha astma och det är ju känt att astma förvärras för ju mer kvalster, hår och smuts dom
utsätts för. Vi har utrett om han är allergisk mot päls men han va tydligen fortfarande för liten för att det skulle synas tydligt vad jag förstod. Vi gjorde ett test nu flera gånger innan valet togs att jo några dagar där det inte fanns djur och varje gång så mådde Colin bättre. Mindre kli i ögonen och mycket mindre slemmig i hals och näsa. I kombination med att vi också kommer få väldigt mycket mindre tid… Speciellt för hunden som är väldigt sällskapssjuk så valde vi att det bästa för oss, Colin och Buddha som hunden heter var att de skulle få nya hem. Så i söndags lämnade dom oss för sina nya familjer.

Det skar verkligen i hjärtat över att lämna Buddha som jag haft sen han va 16 veckor, han fyller 7 i sommar. Mitt ex som jag skaffade honom med tog över honom nu, så jag vet att jag kommer kunna träffa honom ofta fortfarande och vi kan låna över lov mm.

Den ena katten fick bo hos en gammal bekant och hennes son och jag tvekar inte på att hon kommer få det hur bra som helst.

Sagas katt har vi sparat för tillfället och hoppas att det ska räcka med att göra sig av med 2/3 djur för Colins skull. Katten är mestadels ute och sover bara i vårt sovrum och sagas och där är inte Colin. Så vi hoppas att det ska funka så Saga slipper göra sig av med sitt djur…detta har redan vart ett jobbigt nog beslut för henne. Men hon har förstått varför vilket känns bra!

image

Min älskade Buddha ❤ världens snällaste familjehund!

Nu har jag storstädat här hemma medans Colin är på dagis och jag har flyttat på  alla möbler, piskat mattor, dammsugit och moppat, tagit alla ytor mm för att försöka få bort så mycket hår vi bara kan. Så nu hoppas jag på att se en förbättring närmsta veckorna!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jenny

    Om Colin ska bli bättre måste du självklart (tyvärr) göra dig av med alla husdjur, sanera och inte hälsa på någon som har djur utan att ge honom allergimedicin. Läs på lite om allergier så förstår du att det är därför förkylnibgsastman är så intensiv. Det är en allergisk reaktion som startar och förvärrar det hela. Det har en chans att växa bort ifall inte vistas bland djur eller så utvecklas det till dagliga andningsproblem. (spelar ingen roll hur mycket man städar hår, finns i luften, utsöndras från djurens hud). Har själv haft ett helvete med min lilla dotters allergi men så fort katten flyttade så blev det helt bra. Lycka till!

  2. Sofia

    Åh vad tråkigt!
    Det har alltid och kommer alltid vara en skräck för mig att få ett barn med allergi mot pälsdjur!
    Jag är uppvuxen med hund och köpte min första för snart 12 år sedan, still going strong, det låg allt i bakhuvudet när jag var gravid med Vide att tänka om!
    Sen kan det ju kommer även senare men hoppas vi aldrig ska behöva ta ett sånt svårt beslut som ni fått göra
    Hoppas saga kan få behålla sin pisse, det är ju guld värt att barnen får växa upp med djur!
    Styrkekramar till er

  3. josefine

    Hej!

    Tråkigt att han blivit allergisk imot djuren. 🙁

    Tyvärr räcker det inte med att bara städa,göra sig av med 2/3 djur för att det ska bli bättre. Istället kan allergin försämras och bli luftburen. Mängden pälsdjur spelar ingen roll för en allergiker.

    För att få det riktigt rent måste lister tas bort och göras rent under, textilier bytas ut,tvättmaskin bytas,dammsugare bytas osv. Även bil måste göras rent/bytas ifall man ska få det ok miljö. Efter man gjort rent kan det ta flera år innan resterna som orsakar problem försvinner.

    Det är nämligen inte håret man är allergisk imot utan fettet djuren utsöndrar som man blir dålig utav. Och det fastnar tyvärr i allt. 🙁

    Be om en ordentlig allergiläkare och bra medciner som ni kan ha hemma ifall han blir dålig.

    Hoppas han mår bättre snart.

stats