Dagens middag blev
Inlindad kycklingfile i bacon med en fyllning av soltorkade tomater, philadelfia, dijonsenap och vitlök med smörstekt blomkål, ris och en sås med smak av soltorkade tomater.
▪️blanda ihop en fyllning av 5 st soltorkade tomater tillsammans med en hel förpackning philadelfia ost. En tesked dijonsenap, en krossad vitlöksklyfta och salt/peppar & paprikakrydda
▪️skär upp filéerna med en ficka och fyll med fyllningen.
▪️linda in med bacon. Krydda ovansidan med salt, peppar, paprikakrydda för finare färg
▪️in i ugnen i 180 ° i ca 30 min i mitten av ugnen
▪️stek upp blomkål i rikligt med smör tills den får en gyllengul färg . Krydda valfritt.
▪️ valde att steka upp lite ”minipasta” som jag hade i riset. Är egentligen till bulgur, men ville prova i ris och det blev jättegott. Stek upp i smör tills de blir lite bruna. Sätt sedan ner precis i slutet av när riset kokar när vattennivån börjar nå i nivå med riset.
▪️Koka upp riset
Såsen
▪️stek upp rikligt med smör tills den börjar bubbla. Låt det steka tillsammans med skurna soltorkade tomater och en halv grönsaksbuljong-tärning.
▪️häll i 2 dl grädde och 1dl mjölk och låt koka ihop i en lägre temperatur. Blanda i 1 matsked mjöl för att göra såsen tjockare.
Tillsätt salt, peppar, vitlökspulver och paprikakrydda och låt ligga och sjuda i några minuter i låg värme.
Viola!
Gott det ser ut 🙂
Så gott! 🙂