Ikväll serverades det köttfärsgratäng här hemma. Här har ni recept för att enkelt kunna göra skälva. Självklart kan man tillsätta vilka grönsaker man vill till. Vi har provat en hel del olika.
Detta behövs:
500g köttfärs
500g potatis
2 morötter
1/4 vitkål
Champinjoner
2 klyftor vitlök
Tabasco
Salt, peppar, vitpeppar
Mjölk, grädde
1 äggula
1. Koka skalad potatis.
2.Stek upp köttfärsen och de rivna morötterna
3.krydda med salt och peppar och ca 5 droppar Tabasco och pressa två klyftor vitlök.
4. Häll av färsen så det inte finns någon vätska eller fett som rinner med. Så skär sig potatismoset.
5. Lägg över i ugnsformen
6. Smörstek champinjoner och vitkålen tills de mjuknat och lägg över färsen i formen.
7. Vispa ihop potatisen med mjölk och grädde till önskad tjocklek. Krydda med salt och vitpeppar.
8. Blanda ner en äggula, det gör modet snyggare när man sätter i ugnen. Lägg moset ovanpå färsen och grönsakerna.
9. In i ugnen på grill tills moset fått fin färg.
Smaklig måltid!
7.