Storföretaget JYSK äventyrar att barn ska dö | Änglamamma & mamma
natasha green

Änglamamma & mamma

Annons

Storföretaget JYSK äventyrar att barn ska dö

Som texten lyder … Företaget, jätten inom möbler och inredning i Sverige och andra länder JYSK går ut med en artikel om samsovning.
Hur “bra” samsovning är.

1. Kära jysk … vad tusan har ni med detta ämne att göra trots att ni säljer sänger att göra?
2.Tycker du själv  Kristina Nguyen, skribenten av artikeln att du har rätt att rådgöra i HUR familjer väljer att sova? Samt rätt att förbigå socialstyrelsens rekommendation kring samsovning.

 

Jag förstår att ni vill sälja sänger, dom är säkert fantastiska.
Men hur kommer det kännas den dagen när ni läser en om en familj som köpt er säng vars bebis precis dog i plötslig spädbarnsdöd … kanske just för att dom samsov?

Jysk (Kristina) skriver såhär;

Vi har istället samlat för- och nackdelning kring samsovning som kan hjälpa dig att avgöra om du vill att ditt barn ska få sova tillsammans i din säng eller om det skall sova i sin egen säng.


*KAN STÄRKA BANDEN MELLAN FÖRÄLDER & BARN

Här skriver dom även denna extremt skrämmande mening:

När du ligger brevid ett spädbarn utger du även viktiga signaler om andning som påminner barnet att han/hon skall andas efter varje utandning.

MItt svar: FÖR I HELVETE! NEJ !!! du kan INTE avgöra om ditt barn andas när du själv sover. DIN EGEN ANDNING KOMMER INTE PÅMINNA BARNET OM ATT ANDAS HELLER. Min son Milton dog i sömnen när han låg på sin pappas bröst som OCKSÅ sov. OM man nu skulle kunna märka att ett barn slutade andas i sömnen så hade han märkt det då dom låg med brösten emot varandra, men inte ens DÅ kan du, eller DU eller DU Kristina märka om ditt barn slutar andas. Inte heller trots min sambos påminnelse till honom att andas via sin egna andning så gjorde Milton det. Det finns ingen påvisad forskning som stödjer att man påminner barnet att andas med sin egna andning.

Socialstyrelsen rekommenderar att familjer inte ska samsova med barn under 3 månader, JUST för att man VET att det är en bidragande riskfaktor till plötslig spädbarnsdöd!

Nu säger jag inte att du inte FÅR välja att samsova med ditt barn, det ska var och varannans familj att välja hur man vill göra och vilken risk man känner sig trygg i att ta.
Jag kommer aldrig döma någon som tar ett sådant val <3

Det som skrämmer mig i detta är att ett företag som ska sälja möbler går ut med information som kan riskera livet för små barn, ett företag som inte ska tilldela NÅGRA riktlinjer för något som samsovning?
Nu ändrade jysk sin text idag och la in kring socialstyrelsens riktlinje om 3 månader” , säkert pga klagomålen av oss föräldrar som blev illa berörda. För imorse när jag först läste stod det INGET om risker med samsovning.
Det skrämmer mig också hur många som inte vet kring riskerna för plötslig spädbarnsdöd och även dom olika punkter som ökar riskerna för det såsom samsovning, ligga på mage, rökning osv .

“det gick bra för mig när X va liten , vi samsov hela tiden” ….. “äsch, sånt händer ju inte, det är typ 0,05 % risk att det händer liksom”,

Detta är kommentarer jag ständigt får bemöta … men vet du vad! Det hände mig, det hände även över ett 20tal personer jag personligen har skrivit med sen Milton gick bort 3 år sen, för att dom vill ha stöd i sin förlust .
DU har ingen aning om du kommer förlora ett barn eller inte, vi vet ju inte ens om vi själva lever imorgon ju? För livet är så , fullt av överraskningar, goda som onda.

Det vi kan göra bättre är att informera om risker som finns till sådana här saker, för ju mer vi vet .. desto mindre händer det, och det är faktiskt bevisat i forskning att just detta ämne “plötslig spädbarnsdöd” minskat helt enormt sen socialstyrelsen ändrade rekommendationerna kring samsovning och att barnen ska sova på rygg .

 

Kristina skriver även i inlägget att dom ska nämna för och nackdelar kring samsovning, men ingenstans hittar jag en nackdel. Jag ska nämna en åt dig Kristina eftersom du verkade ha svårt att hitta en … Det kan sluta med att du behöver begrava ditt egna älskade, ovärderliga barn i en kista som sänks ner i jorden så att du ALDRIG NÅGONSIN kommer se honom eller henne igen.

 

wp-image-317652827jpg.jpg

 

 

LÄNK TILL INLÄGGET samsovning jysk

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
natasha green

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Madde

    Bilden! Har aldrig blivit så tagen och berörd av en bild tidigare. Så otroligt vacker och underbar och så extremt sorlig och hemsk på samma gång. Det brast totalt för mig. All styrka till dig fantastiska människa som kämpar på❤️❤️

Annons
stats